Juudi kogukond taunib Viljandi mälestusüritust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Juudi Kogukond väljendab arusaamatust ja nördimust reedeks Viljandisse planeeritud ürituse üle, mis on pühendatud Saksamaa vägede sisenemisele linna 1941. aastal.

"Hinnangud keerulistele sündmustele 20. sajandi keskel Eesti ajaloos võivad olla mitmesugused," märgib Eesti Juudi Kogukonna esimees Alla Jakobson. "Aga oleks küüniline arutleda selle üle, missugune kahest okupatsioonirežiimist "oli parem". Eriti arvestades, et Natsi-Saksamaa režiimi tunnistas kuritegelikuks rahvusvaheline tribunal," lisas Jakobson.

"Järjekordne katse esitada isikuid, kes tegid koostööd natslike okupatsioonivõimudega kui "bolševismiga võitlejad", ja veel päeval, mis kujunes Viljandis natsismi ideoloogide vaatevinklist "valest rahvusest" elanike ja Eesti kodanike hävitamise alguseks, näeb välja varjamatu lolluse, kui mitte sihikindla provokatsioonina, mis on suunatud Eesti mustamisele välismaal," ütles Jakobson.

Ta viitas artiklile, milles on öeldud, et Eesti Sõjameeste Sakala Ühing kavatseb tähistada reedel Saksamaa vägede Viljandisse sisenemise aastapäeva.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles