Viljandimaal lõpetas üks õpilane riigieksami 100 punktiga

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Üks tänavune Viljandimaa gümnaasiumilõpetaja suutis sel kevadel ühe riigieksami sooritada maksimaalsele tulemusele.

Eksamikeskuse statistika kohaselt oli sel aastal Viljandimaal üks selline õpilane, kes suutis kirjandi kirjutada maksimaalsele tulemusele ehk kogus sada punkti. Üheski teises aines Viljandi maakonnas sellist tulemust ei saavutatud.

Kirjandit kirjutas sel aastal Viljandimaal 364 abiturienti. Koos varem kooli lõpetanutega oli kirjandikirjutajaid 405. Üle 90 punkti kogus sellest ainest 11 eksamisooritajat. Keskmiseks hindeks kujunes 58.3 punkti.

Populaarsuselt teisel kohal oli inglise keele eksam, mida tegi 300 inimest. Parim tulemus oli selles aines 99 punkti ning keskmiseks kujunes 69.9 punki.

Kõige kõrgem keskmine hinne, 75,9, saavutati saksa keeles. Samas sooritas seda eksamit vaid 15 gümnaasiumilõpetajat. Veel vähem oli eksaminande vaid vene keeles. Selles aines näitas oma teadmisi seitse noort.

Kõige madalam keskmine hinne oli sel aastal Viljandimaa õpilastel bioloogias. Selle aine valis riigieksamiks 88 inimest ning keskmine hinne oli 55,2. Samas maksimaalne punktisumma, mida üks koolilõpetaja bioloogia eksamil kogus, oli 92.

Iga riigieksami maksimaalne tulemus oli 100 punkti. Selleks, et eksam saaks sooritatud, oli vaja koguda minimaalselt 20 punkti. Paraku ei saanud sellega tänavu hakkama 20 eksaminanti, kellest üheksa olid tänavused koolilõpetajad.

Kõige rohkem äpardujaid oli matemaatikas, kus läbikukkujaid oli Viljandimaal 12, neist viis olid gümnasistid. Selles aines koguti ka maakonna kõige väiksem punktisumma, sest üks inimene lõpetas eksami vaid kahe punktiga.

Läbikukkujaid oli tänavu ka bioloogias ja kirjandis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles