Euroteabe keskuse vastu tunti mõõdukat huvi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis peetud Mulgi messil oli telgiga väljas Europe Direct Viljandimaa teabekeskus.
Viljandis peetud Mulgi messil oli telgiga väljas Europe Direct Viljandimaa teabekeskus. Foto: maavalitsus

Viljandis peetud Mulgi messil oli telgiga väljas Europe Direct Viljandimaa teabekeskus, et jagada nii suusõnal kui trükistena teavet Euroopa Liidu kohta.


Euroopa Liidu sümboolikat kandva sinise telgi juurest astus kahe päeva jooksul läbi paarsada inimest.

«Enam tunti huvi keskkonnateemaliste ja üldinfot sisaldavate materjalide ning lastele ja noortele mõeldud trükiste vastu,» ütles Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo. «Samuti pakkusid huvi trükised, kus oli ära toodud Euroopa Liidu kaart, ning kooliealiste hulgas osutus populaarseks järgmise õppeaasta Euroopa päevik.»

Samas küsiti mõnda üksikut riiki või linna puudutavaid materjale, näiteks tunti lähemat huvi Poola vastu ning uuriti, kas teabekeskusel on pakkuda Stockholmi kaarti.

Osa messi külalistest olid Katrin Reimo sõnul ühtlasi regulaarsed teabekeskuse külastajad ning nemad tundsid huvi eeskätt just viimasel ajal ilmunud trükiste vastu, sest varasemad olid enamasti juba olemas.

Maavalitsuse peaukse kõrval asunud euroinfo messitelgis said huvilised vastata Euroopa Liitu puudutavatele küsimustele ning õige vastuse eest mälestuseks ka Europe Direct Viljandimaa teabekeskuse sümboliga meeneid.

2009. aasta jaanuaris avatud Europe Direct Viljandimaa teabekeskus asub Viljandi maavalitsuse esimese korruse fuajees Vabaduse plats 2. Kohapeal on muu hulgas võimalik leida teavet Euroopa Liidu riikide ja institutsioonide kohta internetis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles