Kauni kodu võistlusel valiti välja viis paremat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Arula ja Seidi Kuldvere Pärna talu
Ain Arula ja Seidi Kuldvere Pärna talu Foto: maavalitsus

Tänavuse «Kauni Eesti kodu» võistlusele esitati Viljandimaal 31 kandidaati, mille seast maakondlik komisjon valis välja ning otsustas presidendile auhindamiseks esitada viis.


Kodukaunistamise Viljandimaa komisjon otsustas tunnistada «Kaunis Eesti kodu 2011» võitjateks maakonnas ja esitada tunnustamiseks Eesti Vabariigi presidendile Ain Arula ja Seidi Kuldvere Pärna talu Taevere külas Suure-Jaani vallas, perekond Berzini kodu Järvekaldal Karula külas Saarepeedi vallas, perekond Teearu Vabriku tänav 9 kodu Mõisakülas, Kaavere külaplatsi Kolga-Jaani vallas ning Tarvastu valla.

Viieteistkümnest Viljandimaa omavalitsusest kümme esitasid 31 nominenti: 22 kaunist maa- ja linnakodu, kaks korterelamut ja ühe elamukvartali, samuti puhkemaja, külalistemaja, puhkeala, tootmishoone, külaplatsi ja valla. Seejuures esitas Tarvastu vald viis objekti, Pärsti vald neli objekti, Abja, Saarepeedi ja Suure-Jaani vald ning Mõisaküla, Viljandi ja Võhma linn igaüks kolm objekti ning Paistu ja Kolga-Jaani vald mõlemad kaks objekti.

Kandidaate oli tänavu üle kahe korra mullusest enam ning kõigi nende külastamiseks kulus komisjonil kaks pikka päeva.

Komisjoni esimehe, Viljandi maavalitsuse finantsnõuniku Eva Sisaski sõnul tuleb kokkuvõtvalt tõdeda, et aastatega on kodukaunistamise tase Viljandimaal ühtlaselt paremaks muutunud. Ta lisas, et kandidaatide hulgas oli neidki, kes on varem üle-eestilist tunnustust pälvinud, näiteks Lusika talu Tarvastu vallas ja Pärna talu Suure-Jaani vallas.

«Kõik kandidaadid olid väga tasavägised ja komisjonil oli valikut teha üpris keeruline, kuid otsus sündis siiski üksmeelselt,» lisas Eva Sisask. Nagu varemgi, oli otsustamise juures määravaks teguriks stiilipuhas tervikpilt.

Kõigi vabariigi presidendilt tunnustamist leidvate kodude ja teiste objektide fotod avaldatakse Eesti kodukaunistamise ühenduse albumis «Kaunis Eesti kodu 2011». Kõigi maakonna võistlusele esitatud kodude ja teiste objektide fotod pannakse juunikuul üles Viljandi maavalitsuse veebilehel alajaotuses «Konkursid».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles