Omanik traageldas koera kõrvad pea peale kokku

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsist pärit noor koer on oma praeguses asenduskodus hästi kohanenud.
Viiratsist pärit noor koer on oma praeguses asenduskodus hästi kohanenud. Foto: Kodutute loomade varjupaiga kogu

1. juunil tõi politseinik Viljandi kodutute loomade varjupaika noore koera, kes oli Viiratsis väikest jalgratturit kimbutanud. Kutsika kõrvad olid tavalise õmblusnõela ja niidiga paari pistega pealaele kokku õmmeldud.

Varjupaikade mittetulundusühingu juhataja Triinu Priksi sõnul on selline talitusviis mõistetamatu. «Koerte kõrvade augustamine on keelatud isegi narkoosi all, rääkimata sellisest isetegevusest.»

Loomakaitsja väidete põhjal võib ainult oletada, et koera omanikku ajendas julmaks teoks soov kasvatada kutsikas kikkiskõrvaliseks. Just kõrvade asendit peetakse mõne tõu puhul tähtsaks hindamiskriteeriumiks. Teo motiivi muudab selgusetuks aga tõik, et kõnealune koer on segavereline.

Viljandi kodutute loomade varjupaiga juhataja Siiri Mängli ütles, et mädanema kippuvate pisteaukudega õmblus on lahti võetud ja loom on ravi saanud.

Triinu Priksi arvates peremees tõenäoliselt teab, et tema hoolealune on varjupaika sattunud, ent pelgab looma omaks tunnistada. Kutsikaohtu koera väljanägemine annab tunnistust, et kaua ta omapäi elanud pole.

«Kõigil Viljandimaa koertel on ju kusagil peremees,» viitas Priks ekslikule mõtteviisile, nagu tekiks hulkuvad koerad iseenesest.

Ilusat looma keegi seni endale tahtnud pole. «Vaatamas on küll käidud, ent ta on siin hakanud ennast tundma nagu omas kodus ja käitub sellele vastavalt,» kõneles Siiri Mängli.

Nii on kutsu valjuhäälne külalistest teadaandmine mõnda inimest ehmatanud. «Tegelikult pole ta üldse kuri,» kinnitas Mängli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles