Festival õhutab folgilistele öömaja pakkuma

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgiliste telgid
Folgiliste telgid Foto: Elmo Riig

Viljandi majutusasutuste nappuse tõttu kutsuvad pärimusmuusika festivali korraldajad ja turismiinfokeskus nagu eelmistelgi aastatel Viljandi elanikke üles folgilistele öömaja pakkuma.

Kõigil, kes on nõus endale 28.—31. juulini kestva pärimusmuusika festivali ajal kostilisi võtma, palutakse endast teada anda Viljandi turismiinfokeskusesse. Keskuse juhataja Angela Aru sõnul on öömaja tingimused ja hind igaühe enda määrata, kuid kohad peaksid olema puhtad ja korras ning omanikud vastutustundlikud.

«Endast on oodatud märku andma nii need, kel leidub majas või korteris vabu tube, kui need, kes lubavad oma aias telkida,» selgitas Aru. «Enamasti on külalised huvitatud ka pesemisvõimalusest ning ära ei öelda kodusest hommikusöögist.»

Varasemate aastate kogemus näitab, et suured grupid otsivad turismiinfo kaudu ööbimiskohta harva. Samas on festivali aegu kõige nõutumad sellised kohad, kuhu omanikud on valmis soodsa hinna eest ööbijaid võtma ühe- või kahekaupa. Angela

Aru sõnul jõuavad kostilised pigem nendeni, keda ei ajenda ööbimiskohta pakkuma niivõrd lisaraha teenimine, vaid siiras soov Viljandi suurima suvesündmuse õnnestumisele kaasa aidata. «Oleme näinud, et kõrge hinnaga kohtadele pole eriti turgu,» lisas ta.

Lisaks viljandlastele oodatakse öömaja pakkumisi linna lähiümbruses elavatelt inimestelt.

Viljandi pärimusmuusika festival tuleb tänavu 19. korda ning kannab pealkirja «Rütm ja pulss».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles