Meesteklubi viis väikestele soojust

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu tragide noorte meeste ettevõtlikkusele sai Väikemõisa asenduskodu järgmise talve kütteprobleem leevendust. Pisikesed kasvandikud andsid riitadele viimast lihvi.
Tänu tragide noorte meeste ettevõtlikkusele sai Väikemõisa asenduskodu järgmise talve kütteprobleem leevendust. Pisikesed kasvandikud andsid riitadele viimast lihvi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Klubi Round Table mehed ladusid Väikemõisa asenduskodus riita üle paarikümne ruumi puid, mida nad olid ise metsas langetamas käinud.

Klubi kogu Eestist kokku sõitnud meespere võttis talvel kirved ja saed selga ning läks metsa küttepuid tegema, et asenduskodus kasvavatel lastel oleks järgmisel talvel toasoe olemas.

Ettevõtmise loogilise jätkuna korraldasid nad möödunud nädalavahetusel koos naisteklubiga Ladies Circle Väikemõisas ladumistalgud.

Ladumisel oli abiks ka paarkümmend Väikemõisa pisikest kasvandikku ning klubi liikmed tundsidki kõige suuremat rõõmu just lastega suhtlemisest.

«Tagasiside oli väga hea. Ühistegevuse järele on lastel kõige suurem vajadus,» rääkis klubi Eesti president Hannes Rosenberg.

Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse juhataja Pille Vaiksaar nentis, et talgutest oli abi mitmel viisil.

«Esiteks saime tänu küttepuudele raha kokku hoida ja lisaks meeldis lastele väga meestega koos toimetada,» rääkis Vaiksaar. «Lapsed olid hästi tublid ja õhinal asja juures. Eriti tore oli see, et abiks olid just meesterahvad.»

Round Table pakub ühiskondliku tegevuse väljundit noortele meestele, kes soovivad oma töövälist aega kvaliteetselt sisustada. Eestis on sellel 150 tegevliiget, kes on koondunud 13 klubisse. Kõik Viljandimaalt liituda soovijad on teretulnud.

2002. aastal asutati Round Table’i Eesti fond, et toetada puudust kannatavate laste hariduspüüdlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles