Soome tähtkirjanik külastab Viljandit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riikka Pulkkinen
Riikka Pulkkinen Foto: Erakogu

27. mail kell 16 kohtub Viljandi linnaraamatukogus lugejatega noor rahvusvaheliselt tunnustatud Soome kirjanik Riikka Pulkkinen. Vestlust juhib Anzori Barkalaja.

Riikka Pulkkineni debüütromaan «Piir» («Raja») ilmus Soomes 2006. aastal ja jõudis tänu kirjastusele Pegasus Eesti lugejateni kolm aastat hiljem. Soomes sai raamat kohe populaarseks ja oli ilmumisaastal müüduim esikteos.

26-aastaselt debüteerinud kirjanik üllatas lugejaid ja kriitikuid eelkõige erilise küpsusega ning oskusega kirjeldada psühholoogiliselt tundlikult ja usutavalt eri põlvkondade tundeid ja hoiakuid. Ka Eesti publik on Pulkkineni soojalt vastu võtnud.   

Pulkkineni teise romaani «Tõsi» («Totta») ilmumine möödunud aasta lõpul kujunes Soome kirjanduselu suursündmuseks. Teos nimetati maineka Finlandia kirjandusauhinna 2010. aasta nominendiks ja see platseerus soome ilukirjanduslike teoste aasta müügiedetabelis teisele kohale. Raamatut müüdi ühtekokku 59 100 eksemplari.

Kirjanik ja tema teos olid eelmisel sügisel Frankfurdi raamatumessil rahvusvahelise kirjandusmaailma tähelepanu keskpunktis.

«Tõsi» räägib loo ühest perekonnast unustamise, vaikimise ja armastuse kaudu. Lähenev surm kerib lahti pere saladusi. Paradoks on, et inimene peab loobuma nendest, keda ta kõige rohkem armastab.

«Tõsi» ilmub eesti keeles Jan Kausi tõlkes selle aasta maikuus kirjastuselt Pegasus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles