Maavalitsus korrastab Vabaduse platsi äärt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi maavalitsuse teatel võetakse linnaruumi kaunimaks muutmiseks Vabaduse platsi äärse maja eest maha kaheksa räsitud elupuud. Selleks on saadud luba nii muinsuskaitseametilt kui Viljandi linnavalitsuselt.


Maavalitsuse ees kasvavad elupuud on vanad ja kõrged ning pikkade ja liigile omaste kergesti painduvate okstega.

«Mõistagi tuleb iga puu mahavõtmist linnas enne põhjalikult kaaluda ning seda me ka tegime,» ütles Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

Maavanema sõnul on ebaühtlase pikkusega puud praegu väga räsitud ilmega ega anna linnaruumile juurde esteetilist väärtust, pigem vastupidi.

Elupuid istikutega ei asendata. Maapind korrastatakse ning sinna külvatakse muruseemet. Halajasalale, mis lahutab hoone-esist kõnniteed ja väljakut, jäävad ka edaspidi roosipeenrad.

Kui ilm lubab, võetakse haljastustööd maavalitsuse ees käsile juba eeloleval laupäeval. Muinsuskaitseameti luba kehtib mai lõpuni ning linnavalitsuse väljastatud raieluba tuleva aasta 15. veebruarini.

Praegune Viljandi maavalitsuse hoone ehitati 1926. ja 1927. aastal arhitekt Karl Burmani projekti järgi Eesti Panga Viljandi osakonnale. Maja esimesel korrusel töötasid telegraaf, telefonikeskjaam ja postkontor. Teisel korrusel olid panga ruumid, kolmandal ametnike korterid ning keldrikorrusel kojamehe eluruumid ja laod.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles