Jäähokimeeskonnad jätkavad poolfinaalis

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi jäähokimeeskond lõpetas Lõuna-Eesti hokiliiga põhiturniiri teisena ning läheb tuleval teisipäeval poolfinaalis vastamisi Veski­oru Pullidega. Pilt on tehtud meeskondade teisel omavahelisel mõõduvõtul jaanuaris Viljandis.
Viljandi jäähokimeeskond lõpetas Lõuna-Eesti hokiliiga põhiturniiri teisena ning läheb tuleval teisipäeval poolfinaalis vastamisi Veski­oru Pullidega. Pilt on tehtud meeskondade teisel omavahelisel mõõduvõtul jaanuaris Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Viljandi jääväljakul Lõuna-Eesti hokiliigas oma hooaja seitsmenda võidu vormistanud kohalik meeskond tagas sellega endale eelseisvaks poolfinaaliks koduväljakueelise.

Viljandi hokiklubi presidendi Reikko Jentsi sõnul oli põhiturniiri viimane kohtumine Tartu Jäämurdjatega neile eesseisvat play-off’i arvestades oluline eeskätt vastase ja mängupaiga osas.

«Ohtu nelja seast välja kukkuda polnud, kaotuse korral aga oleksime pidanud poolfinaali mängima Tartus taas Jäämurdjate vastu,» selgitas Jents.

Viljandi meeskond jäi laupäeval peetud põhiturniiri viimases mängus Tartu Jäämurdjatega 0:1 kaotusseisu. Vastase värav raputas aga kohalikud mängumehed üles ning kohtumine lõppes nende 6:2 võiduga.

Nagu kinnitas Reikko Jents, tegid viljandlased kodujääl ühe oma hooaja parimatest esitustest, ehkki võit ei tulnud kergelt ning lõpunumbrid ei kajasta tegelikku mängupilti päris õiglaselt. «Oli raske mäng, mille lõpptulemus oli meile endilegi mõnevõrra üllatuslik,» tunnistas klubi juht ja mängija. «Saime oma söödumängu kenasti liikuma, tänu millele suutsime ka vastaste kaitseliini lahti muukida.»

Kuigi häid võimalusi skoori kasvatada oli kõigil kümnel Viljandi klubi mängijal, suutis omad hetked numbriteks realiseerida neli meest. Selles osas oli resultatiivseim Mihkel Peips kolme väravaga, ühe tabamusega panustasid Andrus Hanni, Andri Reiman ja Reikko Jents.

Lõppenud liiga põhiturniiril kogus Viljandi meeskond 12 mängus seitse võitu, tegi ühe viigi ja kaotas neli kohtumist ning oli nende numbritega põhiturniiril Jõgeva Pedja järel teine. Viljandis saadud kaotus langetas Jäämurdjad tabelis neljandaks, kolmandaks platseerus Viljandi HK poolfinaali vastane Veskioru Pullid ning hooaeg on lõppenud viiendaks jäänud Äksi MC39 võistkonnale.

Seega on eesseisvas poolfinaalis Viljandi vastane Veskioru Pullid. Mäng peetakse 29. märtsil kell 19.30 Viljandi jääväljakul.

Otsustavas kohtumises selgub finalist ühe mängu tulemusena, nagu poolfinaalides ikka läheb võitja kullalahingusse ja kaotaja kolmanda koha mängule. «Mõlemad kohamängud peetakse Tartu Lõunakeskuses, aga millal, on veel kokku leppimata,» lausus Reikko Jents.

Poolfinalistid Viljandi HK ja Veskioru Pullid on põhiturniiril kohtunud kolmel korral: novembris peetud hooaja avamängus kaotasid viljandlased 5:0, jaanuaris kodujääl võitsid 4:0 ning viimati märtsis tegid meeskonnad 3:3 viigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles