Tudengid teevad matemaatika plaadil puust ja punaseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli teise kursuse matemaatikatudengid Silvia Kuusk (vasakul) ja Kätlin Loit panid gümnasistide jaoks DVD-dele matemaatika videotunnid.
Tartu ülikooli teise kursuse matemaatikatudengid Silvia Kuusk (vasakul) ja Kätlin Loit panid gümnasistide jaoks DVD-dele matemaatika videotunnid. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tunamullu Viljandi maagümnaasiumi lõpetanud Kätlin Loit ja tema kursusekaaslane Silvia Kuusk tegid abiturientide elu tunduvalt lihtsamaks, salvestades nende jaoks DVD-plaatidele matemaatika videotunnid.

Praegu Tartu ülikoolis matemaatikat tudeerivad neiud said idee gümnasistide matemaatikatunnid videoteks muuta eelmisel kevadel. Loit pöördus oma mõttega kursusekaaslase Kuuse poole ja too oli kohe nõus seda teostama.

«Inspiratsiooni saime sellest, et internetis on suur hulk võõrkeelseid õppevideoid, kuid eestikeelseid seni ei olnud. Leidsime, et seesugune alternatiivne kordamismeetod aitaks paljusid,» rääkis Loit.

Projekti «Puust ja Punaseks» mõte on pakkuda gümnasistidele võimalust videotundide abil riigieksamiks korrata, teistele järele jõuda või niisama teadmisi värskendada.

Tudengid end õpetajateks ei pea ja seetõttu on plaadile pandud õppetükid mitte esmateadmisi andva, vaid kordava sisuga. «Tunnis peab ikka käima,» nentis Loit.

Videotega tegelesid Kätlin Loit ja Silvia Kuusk ülikooli kõrvalt oma vaba aja arvelt. Tõsist tööd tegid nad umbes pool aastat ja kuigi hinded selle juures pisut kannatasid, leiavad nad, et asi oli väikseid ohverdusi väärt.

Nüüdseks on projekt «Puust ja Punaseks» jõudnud nii kaugele, et poelettidele on jõudnud kolm osa gümnaasiumi matemaatikakursuse õppevideoid, mis on ühtekokku viie plaadi peal. Igal osal on oma teemad ning vana pedagoogi asemel selgitavad noortele matemaatikat Kuusk ja Loit.

Videotunde ette valmistades avastasid neiud enda jaoks nii mõnegi uue lähenemissuuna ning leiavad, et niisugune materjal oleks neil aidanud gümnaasiumis õpitut korrata.

Kätlin Loidil ja Silvia Kuusel on mõttes juba uued plaanid seoses põhikooliõpilaste ja teiste reaalainetega. «Kõik sõltub sellest, kuidas esimeste DVD-de müük läheb,» lausus Loit. Plaadid on müügil Selverites ja põgusalt saab õppematerjalidega tutvuda ka projekti kodulehel www.puustjapunaseks.eu.

«Ma ei ole neid kõiki näinud ega tea nende täpset eesmärki, aga ma arvan, et see on hea asi, ja olen neid plaate isegi praegustele gümnasistidele soovitanud,» rääkis Kätlin Loidi gümnaasiumiaegne matemaatikaõpetaja Toomas Rähn. Tema sõnul on videotes küll mõningaid pisikesi ebatäpsusi, kuid üldjoontes on tegemist vahva algatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles