Tiina Tafenau valiti aasta genealoogiks

Olav Renno
, genealoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolleegid tunnustasid Tiina Tafenaud.
Kolleegid tunnustasid Tiina Tafenaud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval peeti Raplas Eesti genealoogiaseltsi aastakoosolek. 


Seegi kord jätkus tunnustust ka Viljandi osakonnale. Mitme juhatuse antud aukirja kõrval hääletati meie ühendusse aasta genealoogi tiitel: kolmest nominendist sai enim hääli siinse osakonna juhataja Tiina Tafenau.

Tema tehtust tõsteti esile näitust «Viljandimaa rahvas puu otsas», mitme, sealhulgas ennekõike Villem Reimani sugupuu süvauurimist ja elulookirjutamise võistluse organiseerimist.

Mullu pälvis aasta genealoogi tiitli Kalle Pullmann, nii et Viljandisse tuli see teist aastat järjest.

Valiti järjekordne seltsi auliige: selleks sai Võru juurtega tallinlane Hjalmar Märska, kes on muide genealoogiaseltsi vapi kujundaja. Mainigem, et viljandimaalasi on 20 auliikme hulgas kaks: Tea Säga ja Karl Kurro.

Esimees Raivo Maide nentis, et tegusad on oldud kõikjal: uuritud sadade suguvõsade põlvnemise lugu, korraldatud sugupuude näitusi, aidatud digitaliseerida kirikute meetrikaraamatuid ja muid arhiivimaterjale, koostatud väikseid külade ajaloo kirjeldusi ja mahukaid esivanemate ülevaateid, mis ulatuvad kohati tagasi mituteist inimpõlve — koguni «heasse Rootsi aega».

Mullu publitseeritute hulgast valiti ühtlasi aasta raamat, üle 400 leheküljega põhjalik ja metodoloogiliselt peaaegu laitmatu «Kõik, kes kunagi olid...». Kõnealuse pilguheidu Riiveste-Klaoste-Veberite suguvõsasse on koostanud Olev Remsu ja välja andnud kirjastus Wellesto.

Augusti esimesel nädalavahetusel kavandati Järvamaal kutsuda kokku sugupuu-uurijate suvepäevad ja tutvuda sealsete ajalooliste tõmbepaikadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles