Gripivaktsiini saab apteeki tellida

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Toimetusse helistas murelik naine, kes kurtis, et ta läks arsti kirjutatud retseptiga apteeki gripivaktsiini ostma, aga seda polnudki müügil.

«Ma olen pidev Mulgi apteegis käija. Apteeker oli nii kena, et helistas mujale ka. Sain teada, et vaktsiini on veel Maksimarketis Ridaküla apteegi filiaalis ja Centrumis,» rääkis naine.

Ta tõttas Maksimarketisse, aga seal oli viimane vaktsiiniampull juba ära müüdud. Centrumist ta ühe annuse sai.

«Andsin selle emale, kes on riskigrupis. Ise olen seni ilma. Apteegist öeldi, et juurde tellida ka ei saa,» seletas pettunud ostja.

Apteekrid ütlevad, et suuri gripivaktsiini varusid nad tõepoolest ei muretse, sest see on nii-öelda hooajakaup ja kõik, mis üle jääb, läheb kahjumisse. Liiati on õige gripi vastu süstimise aeg möödas: seda tuleb teha hilissügisel, mitte talvel, kui viirus juba laialt levib.

Seisukohad aga muutuvad ja praegu arvab mõnigi asjatundja, et gripivastast kaitsesüsti pole jaanuariski hilja teha.

Siiski kinnitati Viljandi Vanast apteegist, Ridaküla ja Kesklinna apteegist, et vaktsiini on võimalik juurde tellida. See jõuab kohale järgmiseks päevaks. Kui on kindel soov end vaktsineerida ning arst on selle heaks kiitnud ja retsepti kirjutanud, piisab apteeki helistamisest. Järgmisel päeval võib juba vaktsiini järele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles