Jaak Allik püüab idavirulaste hääli

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga liitunud Jaak Allik üritab Ida-Virumaal partei reitingut tõsta.
Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga liitunud Jaak Allik üritab Ida-Virumaal partei reitingut tõsta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üks Viljandi volikogu opositsiooni liidreid Jaak Allik teatas esmaspäeval, et kandideerib riigikogu valimistel sotsiaaldemokraatliku partei nimekirjas ning on selle esinumber Ida-Virumaal.

Teid on riigikokku valitud Koonderakonna liikmena ning hiljem ka rahvaliitlasena. Miks te seekord olete valinud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna?

Olen viimastel aastatel korduvalt kirjutanud vajadusest luua Reformi- ja Keskerakonna kõrvale tugev poliitiline jõud, mille poolt võiksid hääletada vasaktsentristliku maailmavaatega inimesed, keda ei saa reklaamikampaaniatega manipuleerida. Nägin, et see jõud võiks tekkida sotsiaaldemokraatide ja rahvaliitlaste ühinemisel.

Et Rahvaliidu kongressil valis enamik erakonnale poliitilise hääbumise tee, on suur hulk Rahvaliidu aktiivseid liikmeid astunud viimaste kuude jooksul Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja nende hulgas minagi.

Ehkki te elate Viljandis ja kuulute siinse volikogu koosseisu, kandideerite Ida-Virumaal. Miks?

Mind hämmastas, et sotsiaaldemokraatide reiting vene valijaskonna hulgas on väga madal. Mul on palju häid tuttavaid vene kultuuritegelaste ja poliitikute hulgas nii meil kui Venemaal ning jõudsin arvamusele, et ehk oleks minust abi reitingu tõstmisel. Pealegi tundub mulle, et lähemail aastail muutuvad Eestile tähtsaimaks rahvussuhted ning suhted Venemaaga.

Kui me siin positiivseid arengusuundi ei leia, muutub Eesti suletud ühiskonnaks, kus võib edaspidigi oodata pronksiöötaolisi plahvatusi, ning meie peale hakkavad kõõrdi vaatama ka lääneliitlased.

Arvestades seda, et poja pere kaudu on mul tekkinud Ida-Virumaaga tihedad kontaktid, siis otsustasingi abistada erakonda valimiskampaanias just selles ringkonnas.

Aga miks te ei valinud kandideerimiseks Viljandimaad?

Viljandimaal on sotsidel väga soliidne nimekiri. Loodan, et kõik minu toetajad hääletavad seekord Helmen Küti poolt, kellel jäi neli aastat tagasi riigikogu mandaadist vaid mõnikümmend häält puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles