Kärstna ja Suislepa perearst tohterdab Põhja-Soomes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstna rahvas saatis Maire Lattiku tänusõnadega teele.
Kärstna rahvas saatis Maire Lattiku tänusõnadega teele. Foto: Alar Karu

Eelmise aasta viimasel päeval jätsid Kärstna inimesed hüvasti senise perearsti Maire Lattikuga. Tema töö võttis üle Elve Lillemägi.

Maire Lattiku sõnul jäi tema piirkonda Kärstnas ja Suislepas üksnes 1050 inimest, mis on arsti majanduslikuks toimetulekuks liiga väike arv. Ta otsis endale perearsti koha Põhja-Soomes Helsingist 450 kilomeetri kaugusel Nivalas, kus ta alustab tööd jaanuarikuu kolmandal nädalal.

«See oli arsti enda otsus,» kommenteeris meediku lahkumist Tarvastu vallavanem Alar Karu. «Vallas elab praegu ainult 4000 inimest. Ühe arsti normaalne tööpiirkond on 2000 inimest, aga meil oli kolm arsti.»

Ta ütles, et vald on sisustanud arstikeskuse nii Mustlas, Kärstnas kui Suislepas ning kannab nende majandamise kulud. Ulatuslikumaks aitamiseks vallal jõudu pole.

Maire Lattik oli 25 aastat olnud Suislepa ja 16 aastat Kärstna kandi inimeste perearst.

31. detsembril oli tal Kärstnas viimane tööpäev ning selle lõpul üllatasid patsiendid oma tohtrit piduliku ärasaatmisega.

Seni Maire Lattiku hoole all olnud piirkonna võttis üle vallas pikka aega töötanud arst Elve Lillemägi. Tal on esimene vastuvõtt juba seljataga.

Koos Elve Lillemäega töötab vallas perearstina Maiu Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles