Magus pühaderõõm ei jää tulemata ka kitsal ajal

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluväljapanekud poodides on pilkupüüdvad. Küllap leidub riiulitelt tuttavaid maiustusi ka koolilaste kingikottides.
Jõuluväljapanekud poodides on pilkupüüdvad. Küllap leidub riiulitelt tuttavaid maiustusi ka koolilaste kingikottides. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki maiustusteturg on aastatega avaramaks muutunud, on Viljandimaa vallad ja koolid jäänud jõulupakke tehes truuks vanadele tuttavatele.


Jakobsoni gümnaasiumi huvijuhi Ave Alvre sõnul korraldavad algklasside juhatajad kommikottide tellimise isekeskis.

«Eri firmade reklaame tuleb kooli päris palju juba sügisel,» rääkis Alvre. Tema sõnul on Jakobsoni kooli rahvas jäänud truuks kodumaisele Kalevile. «Vana hea järeleproovitud partner,» põhjendas huvijuht.

Tema sõnul on tänavu maiustuste kasuks otsustanud esimese ja teise klassi õpilased, vanemad vahetavad omavahel loosipakke.

Kõik saavad suu magusaks

Kolga-Jaani põhikooli huvijuht Eha Fedorov ütles, et kool lastele kommipakkide ostmist ei korralda.

«Meil on igale lapsele jõuludeks paki kinkinud vald,» nentis ta. Huvijuht lisas, et kink on olnud alati uhke ja kodumaisest toodangust.

Vallavanem Kalevi Kaur rääkis, et šokalaadikommide hind on paaril viimasel aastal küll tõusnud, kuid vald pole seetõttu otsustanud väiksemate või odavamast toodangust kommikottide kasuks.

«Kingime valla lastele, ka kodustele, kuni põhikooli lõpuni kilose kommipaki Kalevilt,» kinnitas Kaur.

Huvijuht Eha Fedorovi arvates on kõigile ühesugune pakk väga hea lahendus: nii võivad ka viletsamatest oludest pärit tüdrukud ja poisid ennast hästi tunda. «Mõnele lapsele on need ehk ainsad maiustused, mida nad pühadeks saavad.»

Lisaks valla kommikotile ootavad õpilasi jõulupeol loosipakid. «Nende hind on klassiti erinev,» lausus Fedorov.

Lauskinkimist pole

Tarvastu gümnaasiumis saavad jõulupeol Kalevi kommikoti kõik õpilased I—XII klassini. «Pakid on valla poolt, ilusad pirakad,» kinnitas huvijuht Romet Koser.

Tema ütlemist mööda annab majanduslik raske seis ennast siiski tunda. «Meil pole kuigi
jõukas kant,» nentis Koser. Seetõttu tehakse klassides kingitusi ja loospakke väga vähe.

«Kui mõni laps on oma pinginaabriga või parima sõbraga kokku leppinud, siis küll, kuid üldist kinkimise kommet enam pole,» lausus huvijuht.

Kõo valla Kirivere kool elas loo valmimise ajal juba pühade-eelses elevuses ning huvijuhti tabada ei õnnestunud. Õpetajate sõnul korraldab iga klass ise jõulupakkide tegemise, kui nad seda soovivad. Varasematel aastatel on tulnud magus üllatus ka valla poolt. Kõo vallamajast öeldi, et sama tava jätkub tänavu.

Leidub aga ka hoopis teistsuguseid kinkimisviise: näiteks on Suure-Jaani gümnaasiumi õpilased otsustanud ise paki saamise asemel kulutada raha kodututele loomadele jõulurõõmu valmistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles