Ilmus euroteemaline infoleht

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Teabevõrgustiku Europe Direct Viljandimaa teabekeskus andis välja neljaleheküljelise infolehe, mis ilmus Viljandi maakonna päevalehe «Sakala» 17. detsembri numbri vahel.
 


Koostöös «Sakalaga» valminud vahelehes on põhirõhk Eesti üleminekul eurole.

«See on ka igati loomulik, sest ühisraha euro tuleb Eestis käibele vähem kui kahe nädala pärast,» ütles Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo.

Nii on lehes põgus ülevaade Euroopa Liidu kujunemisest ning ühisraha kasutuselevõtust, info eurokupüüride turvaelementide kohta, panga- ja postkontorite nimekiri, kus saab Viljandimaal kroone eurodeks vahetada, vastuseid eurot puudutavatele praktilistele küsimustele ja palju muud.

Samuti saab infolehest lugeda artikleid vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise aastast, Lissaboni lepingust ning Euroopa Komisjon algatatud Euroopa 2020. aasta strateegiast.

Europe Direct Viljandimaa teabekeskuse infolehte saab lugeda ka internetis Viljandi maavalitsuse veebilehel.

2009. aasta jaanuaris avatud Europe Direct Viljandimaa teabekeskuse tegevuseks on Euroopa Liiduga seonduva info levitamine ja koordineerimine maakonnas vastavalt eri sihtrühmadele.

Teabekeskus asub Viljandi maavalitsuse esimese korruse fuajees (Vabaduse plats 2). Seal on muu hulgas võimalik leida teavet Euroopa Liidu riikide ja institutsioonide kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles