Piimatootjad vibutavad Tere poole rusikat

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere kaubamärki kandvates tsisternautodes loksub Viljandimaal lüpstud piima üpris vähe, sest enamik siinsetest karjapidajatest ei soovi rahast ilmajäämise kartuses oma toodangut sellele ettevõttele müüa.
Tere kaubamärki kandvates tsisternautodes loksub Viljandimaal lüpstud piima üpris vähe, sest enamik siinsetest karjapidajatest ei soovi rahast ilmajäämise kartuses oma toodangut sellele ettevõttele müüa. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Oliver Kruuda juhitava aktsiaseltsi Tere maine on Viljandimaa suuremate piimatootjate silmis kehv. Osa karjapidajaid hoidub juba ammu teadlikult sellele ettevõttele oma toodangut müümast, teised lakuvad oma sõnul seni halbadest kogemustest saadud haavu.

Tere sattus taas avaliku huvi orbiiti eelmisel nädalal, kui Harju maakohus andis loa alustada ettevõtte saneerimise protsessi. Lühidalt seletades tähendab see katset päästa makseraskustesse sattunud firma. Kui selle protsessi keskmes on pank, kes pole nõus Tere võetud investeerimislaenu tagasimaksegraafikut pikendama, siis laiemas plaanis on ettevõttel ka hulk teisi umbusaldajaid.

Üks Viljandimaa tuntumaid liha- ja piimatootjaid, osaühingu Saimre omanik Toivo Teng tunnistas, et müüs käesoleva aasta alguseni Terele piima, kuid on nüüdseks probleemide tõttu sellele koostööle joone alla tõmmanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles