Jõuliselt kasvav hüdrosilindrite tootja õhutab raudtee ääres uusi arenguid (1)

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantremaa tööstuspiirkonna idaservas on aastaid vohanud võsa. Nüüd on aktsiaseltsi BHC eestvõttel ligi kaheksa hektari suurune ala lagedaks raiutud ning kevadel peaksid seal hakkama kerkima uue tehase seinad.
Kantremaa tööstuspiirkonna idaservas on aastaid vohanud võsa. Nüüd on aktsiaseltsi BHC eestvõttel ligi kaheksa hektari suurune ala lagedaks raiutud ning kevadel peaksid seal hakkama kerkima uue tehase seinad. Foto: Marko Saarm

Praegu Viljandis Musta teel rendipinnal hüdrosilindreid valmistav aktsiaselts BHC tahab sügiseks Kantremaa tööstusalale püsti panna esimese osa oma uuest tehasest. Järgmise aasta suveks peaks käiku minema kogu kompleks ja ettevõtte tegevus olema sinna üle viidud.

Viljandi servas Kantreküla ja Paalalinnaga külgnevas tööstusrajoonis tegutseb terve hulk siinsele piirkonnale üliolulisi tööandjaid eesotsas kodutekstiilitootja Deluxi, Tere piimatööstuse ja elektrimootorite valmistamisele keskendunud Kolmeksiga. Samuti paikneb seal osa maakonna suurimast eraettevõttest Viljandi Aken ja Uks.

Kui kokku lüüa summad, mida firmad on viimastel aastatel oma tootmiskomplekside laiendamiseks sellesse piirkonda investeerinud, ning lisada sellele linna tehtud tööd uute kõnni- ja sõiduteede väljaehitamiseks, võib seda paika pidada üheks maakonnakeskuse kiiremini arenevaks ettevõtluskeskkonnaks. Nüüd puhuvad uued tuuled ka Kantremaa idapoolses osas raudtee ja Raua tänava vahelisel alal, kus viimasel paarikümnel aastal on võimutsenud võsa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles