Tudengid on raadioteatris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raadioteatris esietendub Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti tudengite 11. lennu ettekandes Indrek Koffi hüsteeriline traktaat «Eestluse elujõust».

Pealkiri viitab keeleteadlase, folkloristi ja usundiloolase Oskar Looritsa 1951. aastal Rootsis ilmunud raamatule «Eestluse elujõud», milles autor analüüsib eestlaste väärtusteadvust, hoiakuid ja eneseväljendust. Loorits nimetas end rahvuspsühholoogiks ja teda peetaksegi selle mõiste loojaks.

Indrek Koffi «Eestluse elujõust» ilmus 2010. aastal ja pälvis Kultuurikapitali luuleauhinna. Vaimukas tekst koosneb käibefraasidest ja lendlausetest, mis tulevad tuttavad ette ning pakuvad äratundmisrõõmu, aga ka -piinlikkust igale eestlasele. «See on võimalus viivuks seisatada, kuulatada oma ümbrust ja sisemust, mõtestada eestluse tuuma huumori, eneseiroonia ja tõsiduse piiril,» on öelnud teatrikriitik Pille-Riin Purje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles