Tunded tõid pisarad silmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Head vabariigi aastapäeva!" hõikab rohekirjus rõivais Kaitseliidu Sakala maleva pealik Ahto Alas Viljandi maavanemale Erich Palmile. Too on kohtumaja ette ilmunud samuti kaitseväelase vormiriietes. "Head vabariigi aastapäeva!" sõnab Palm naeratuse saatel vastu, surub kätt ja lööb käe kõrva äärde. Kohe näha, et vanad sõbrad.

Mõned minutid on poole kaheteistkümnest puudu, kui maavanem ja hulk teisi inimesi Viljandi kohtumaja ette jõuavad. Ühele mööduvale mehele sajab hoonelt paras lumetörtsakas kaela. Too ei tee väljagi. Võib-olla ei olnud karvase äärega paksu kapuutsi alt matsu tunda. Aga võib-olla pole tal aega peatuda ja pahandada – täna on ju rõõmus pidupäev. Juba kõlavad kohtumaja trepi kõrvalt esimesed pillihääled.

Hoone ette on end üles rivistanud kodutütred sinistes keepides ja nende kõrval naiskodukaitsjad mustades mantlites. Vaid kaitseliitlaste rohelisekirju kostüüm lööb sassi ilusa mõtte, justkui oleksid varsti edasi pidulikule rongkäigule suunduvad inimesed riietanud end meelega meile armsaks saanud trikoloori värvidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles