Vaata kontsertaktust pärimusmuusika aidas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linn tähistas 23. veebruaril pärimusmuusika aidas Eesti Vabariigi 98. aastapäeva. Aktus on homsest järelvaadatav.

Sakala ajakirjanikud Sigrid Koorep ja Rannar Raba intervjueerisid enne ja pärast aktust preemialaureaate, kontserdi korraldajaid ja teisi peomeeleolust kantud inimesi.

Kontsertaktuse lavastas Ugala näitleja Adeele Sepp, dramatiseeris Tõnis Parksepp ja kunstnik oli Kristjan Suits. Nagu tavaks, anti aktusel kätte linna aastapreemiad.

Linna aastapreemiad jagati järgmiselt.

  • Elutöö preemia pälvis Eduard Viira pikaaegse ja järjepideva töö eest meditsiiniteenuste arendamises.
  • Aastapreemia läks Viljandi Jaani kogudusele projekti «Tornikell meie linnas» eest.
  • Kultuuripreemia sai Gea Melin "Tule õue!" programmi eestvedamise eest 35. rahvusvaheliste hansapäevade ajal ning Sepa tänava peo korraldamise eest Viljandi aastapäeva nädalavahetusel. Kultuuripreemia anti ka VLND alternatiivsete ja nooruslike artiklite ning vaatenurga eest Viljandi linna elu kajastamisel.
  • Spordipreemia pälvis Marko Koks aktiivse ja tulemusrikka tegevuse eest Viljandi käsipalli arendamisel ning Viljandi käsipalliklubi juhtimisel.
  • Noore sportlase preemia läks Kristjan Johansonile silmapaistvate tulemuste eest rattaspordis.
  • Teatripreemia sai Andres Tabun pikaajalise töö eest, särava peaosa eest lavastuses «Amalia» ning õnnestunud kõrvalosa eest lavastuses «Ema oli õunapuu».
  • Aasta noore tiitel anti Mikk-Mihkel Vaabelile "StratosChemi" projekti ja teadusteatri eestvedamise eest.
  • Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitli sai Ugala teater mitmesugustele noorteprojektidele koostööpartneriks olemise eest.
  • Ettevõtluse edendajatena tunnustati Erkki Ehandit, kes osaühingu Bed Factory Sweden tegevjuhina on viimaste aastatega saavutanud ettevõtte käibe neljakordse kasvu, loonud juurde 70 uut töökohta ning tuli esimesena Viljandi ettevõtetest tööpakkumistes välja avalike palgasummadega. Samuti tunnustati Raul Alliksaart Viljandi üürikorterite turu arendamise eest. Tema tegi esimese terve maja kinnisvaraarenduse pärast majanduskriisi.
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles