Väliskommentaar. USA valimised ja Putin

, vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Espenberg
Allan Espenberg Foto: Erakogu

​Sügisel, 8. novembril valitakse Ameerika Ühendriikidele uus president. Praegune riigipea Barack Obama on Valges Majas veetnud juba kaks ametiaega ja rohkem pole tal õigust kandideerida. Nii peetakse suveni USA osariikides raskeid ja väsitavaid eelvalimisi, mis peavad välja selgitama riigi kahe suurema erakonna, Demokraatliku Partei ja Vabariikliku Partei presidendikandidaadid. 

Pole võimatu, et nende kahe vastu võib astuda veel mõni tugev sõltumatu kandidaat, näiteks New Yorgi endine linnapea Michael Bloomberg, kes lubas otsustada oma osalemise presidendivõitluses märtsis.

USA presidendivalimised pole olulised mitte ainult ameeriklastele. Nende vastu tuntakse huvi kogu maailmas. Kõik ju teavad, et USA presidendist – olenemata, milline konkreetne inimene selleks saab – ei sõltu palju üksnes Ühendriikides, vaid ka väljaspool seda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles