Riik aitab ots otsaga kokku tulla

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja vallavanem Peeter Rahnel
Abja vallavanem Peeter Rahnel Foto: Elmo Riig

Kuigi rahandusministeerium rõhutab, et tänavu linnadele ja valdadele mõeldud toetused on peaaegu igas valdkonnas suuremad, võib elukalliduse tõus need nullida. Valitsuse eilsel istungil kinnitatud tasandus- ja toetusfondi jaotuse järgi saab Viljandimaa kokku üle 15,6 miljoni euro.

Kokku annab riik valdadele ja linnadele 367,5 miljonit eurot, enamik sellest ehk ligi 300 miljonit eurot saavad omavalitsused selleks, et täita riiklikke kohustusi ja muuta kättesaadavamaks kohalikke teenuseid, peamiselt sotsiaal- ja hariduskulude toetuseks.

Viljandimaa suurim omavalitsus Viljandi linn saab ka suurima summa, rohkem kui 5,7 miljonit eurot. Viljandi valda annab riik üle 2,3 miljoni. Kõige väiksema toetusega peab Viljandimaal läbi ajama Kõpu vald, kuhu tuleb veidi üle 240 000 euro. Abja vald saab tänavu fondist kokku üle 900 000 euro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles