Kolm Sakala artiklit kandideerib pressipreemiale

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Rannar Raba (vasakul) ja Marko Suurmägi.
Pildil Rannar Raba (vasakul) ja Marko Suurmägi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ajalehtede liidu (EALL) žürii valis tänasel koosolekul välja maakonnalehtedes 2015. aastal ilmunud parima uudise, arvamuse ja olemusloo nominendid. Nominentide hulgas on kolm Sakala lugu.

Uudise kategooria nominendid Katre Pilvinski Sakalas 17. oktoobril ilmunud looga „Suur osa Priit Toobali kuluhüvitisest seisab kanistrites“, Rannar Raba Sakalas 14. oktoobril ilmunud looga „Koolitoidust vaatab vastu säilitusainesse kastetud kartul“ ja 25. novembril ilmunud looga „Viljandlaste nurin muudab Eesti koolitoidu puhtamaks“ ning Aarne Mäe Virumaa Teatajas 14. aprillil ilmunud uudisega „Ema võitles oma lapsele kodakondsuse, taludes viis aastat alandusi ja ähvardusi". 
Arvamuse nominendid on Marko Suurmägi 12. septembril Sakalas ilmunud looga „Viha ja häbi“, Erik Gamzejev Põhjarannikus 26. veebruaril ilmunud looga „Viin on liiga odav“, Aarne Mäe Virumaa Teatajas 20. oktoobril ilmunud looga „Püha Edgari kiusamine“  ja Roman Vikulov Viru Prospektis 27. mail ilmunud looga aktsiisitõusu mõjust Ida-Virumaale.
Olemuse kategooria nominendid on Ülle Harju Uma Lehes 29. septembril ilmunud looga „Liiva- ja kruusaäri lumbi sildi all?“, Birgit Itse Järva Teatajas 5. veebruaril ja 1. detsembril ilmunud lugudega omapäi kasvavatest lastest, Aime Jõgi Tartu Postimehes 3. detsembril ilmunud looga „32 tundi hooldajana: kogetu kisub mu lõhki“ ja Teet Roosaar 30. oktoobril Pärnu Postimehes ilmunud looga „Kõrgkooli lõpetamine tagab vaesuse kogu eluks“.
Iga žanrikategooria parim kirjutis saab 640 euro (neto) suuruse preemia. Žürii tööd juhtis EALL-i tegevjuht Mart Raudsaar. Žüriisse kuulusid Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja Tõnis Tõnisson ja Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Ainar Ruussaar.
Võitjad avalikustatakse 4. märtsil Tallinnas Õpetajate majas pressipeol.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles