Kahele Viljandimaa sportlasele määrati õppestipendium

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Tõllasson
Kätlin Tõllasson Foto: Liis Treimann

Eesti olümpiakomitee ning haridus- ja teadusministeerium toetavad endisi ja praegusi tippsportlasi tänavu esimesel poolaastal kõrg- ja kutsehariduse omandamisel ligi 20 000 euroga.

Stipendium määrati 23 sportlasele 19 spordialalt kogusummas 19 656 eurot. Stipendiumi saajate seas on Viljandimaalt pärit kergejõustiklane Kätlin Tõllasson ja sõudja Kaur Kuslap.

Kaur Kuslap
Kaur Kuslap Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Haridusstipendiumide komisjoni liikme, haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Madis Lepajõe sõnul on toetus oma vajalikkust läbi aastate õigustanud.

«Väga sageli on sportlastel keeruline omandada kõrg- või kutseharidust tasuta ehk püsida täiskoormusega õppijatega samas ajakavas. On hea meel, et aastate jooksul on sajad Eestit esindanud sportlased saanud võimaluse jätkata haridusteed endale sobival ajal ja omandada soovitud kõrg- või kutseharidus,» kõneles Lepajõe. Haridusstipendiaatide seas on olnud nii olümpiamängude kui teiste rahvusvaheliste tiitlivõistluste medaliste, paljukordseid rahvuskoondislasi ja rekordite püstitajaid. «See annabki kindluse öelda, et ühine toetusmeede õigustab ennast ja on ka edaspidi vajalik,» lisas ta.

Stipendiaadid valis välja EOK stipendiumikomisjon koosseisus Madis Lepajõe ja Epp Rebane haridus- ja teadusministeeriumist, Margus Klaan kultuuriministeeriumist, Ants Veetõusme Eesti akadeemilisest spordiliidust ning Martti Raju ja Siim Sukles Eesti olümpiakomiteest.

2003. aastast EOK ja HTM-i koostöös välja antav haridusstipendium on osa noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitustoetuste projektist. Stipendiumi saavad taotleda praegused ja endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumikonkurss on kaks korda aastas. Eelmisel aastal toetati kahel semestril kokku 60 sportlase õpinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles