Viljandimaa vapimärgi pälvib doktor Malle Praks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa vapimärki
Viljandimaa vapimärki Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa vapimärgi nõukogu otsustas tänavu autasustada vapimärgiga Viljandi haigla günekoloogi doktor Malle Praksi.

Malle Praks on armastatud ja hinnatud kolleegide ja patsientide seas, tema eriline teene Viljandimaale on rohkem kui 40 aasta jooksul ilmavalgele aidatud väikesed viljandimaalased ning sel sügisel juba 25. aastapäeva tähistava Viljandi noorte nõustamiskabineti pidevas tegutsemises hoidmine.

Maavanemale esitati kaheksa kandidaati, neist kaks kahel korral.

Tänavused nominendid
• Valdeko Kalma – maadlusspordi edendaja ja propageerija Viljandimaal, Viljandi maadlusklubi Tulevik asutaja.
• Paavo Mikko Juhani Lampinen – Viljandimaa suurima tööstusettevõtte Viljandi Aken ja Uks nõukogu esimees, omanik ja arendaja, mittetulundusühingu Õisu Mõisa Klubi üks eestvedajaid.
• Elve Joon – töötanud 45 aastat pedagoogina ning arendanud ja edendanud Karksi valla kultuurielu, 2008. aastal valitud Karksi valla aukodanikuks.
•  Jaak Sulg – loonud edukaid ettevõtteid Viljandimaal, ühtlasi aktsiaseltsi Viljandi Veevärk ja Viljandi Tarbijate Ühistu nõukogu esimees ning Viljandi linna eelarve- ja arengukomisjoni esimees.
•  Kalevi Kaur – panustanud Kolga-Jaani valla ning Viljandimaa arengusse, kuulunud Viljandimaa omavalitsuste liidu juhatusse ning Kolga-Jaani Lions-klubi algatusrühma eestvedaja ja asutajaliige aastast 1994.
• Tiit Aru – olnud aastaid Viljandi kergejõustikuseltsi Sakala esimees, tema käe all on sirgunud hulk tublisid sportlasi ning ta on seisnud hea kohalike treeningvõimaluste parandamise eest.
• Harry Erm – koduloouurija, pühendunud põllumajanduse ja maaelu arendaja Viljandimaal ning represseeritute ühingu aktiivne liige.

Viljandimaa vapimärk antakse kätte Viljandi maavanema, Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku pidulikul vastvõtul 23. veebruaril Sakala keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles