Mullusele messile tekkisid kaks maakonda juurde

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Maale elama» algatus asub taas inimesi maale kolima. Esmalt korraldatakse kogukondadele infopäevi.
«Maale elama» algatus asub taas inimesi maale kolima. Esmalt korraldatakse kogukondadele infopäevi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kodanikualgatus «Maale elama» hakkab end valmis seadma kevadiseks suurmessiks ja sestap kutsutakse kogukondlasi juba peagi infopäevadele mõtteid koguma. Viljandimaa infopäev on 17. veebruaril.

«Need kokkusaamised on mõeldud just kogukondadele ja ootame sinna näiteks seltse, külasid, omavalitsuste juhte, et tutvustada, mis on meie algatus ja millega tegeleme,» tähendas algatuse «Maale elama» koordinaator Marju Toova. Veel kõneldakse aprillikuus Tartus ja maikuus Tallinnas toimuvast messist. «Räägime oma kogemustest ka, kuidas kutsuda inimesi maale ja kuidas neid vastu võtta ning millele tähelepanu pöörata,» lisas Toova ja märkis, et infopäevad on just vastuvõtjatele. «Me panime kirja ka, et kogukondadele, sest eelmisel aastal jätsime lihtsalt infopäevad ja siis tuli hästi palju neid inimesi, kes tahtsid maale kolida,» meenutas ta ja tähendas, et see on muidugi hea, et ka need inimesed end näitasid, kuid sihtgrupp on infopäevadel just vastuvõtjad. Messile endale on oodatud ka kõik need, kes soovivad maale kolida.

Kogukonna infopäevade registreerimisleht on avatud «Maale elama» Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles