MIDi e-asjaajamise on järgmine samm

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis on Mobiil-ID (MID) omanike hulk tõusnud 75 000-ni ning kõige rohkem on selle kasutajaid vanuses 30–40 eluaastat, kuid leidub ka üle 90-aastaseid.

Aktsiaseltsi Sertifitseerimiskeskus klienditoe osakonna juhataja Ave Hinno selgitas, et see on järgmine samm ID-kaardi toel tehtavate toimingute juures. «MID ehk mobiiltelefonis asuv isikutunnistus võimaldab turvalist isikutuvastust internetis ja digiallkirjastamist ilma kaardilugejata,» lausus ta.

Hinno loetles, et MID-i abil saab ka näiteks e-valimistel hääletada või kontrollida väljastatud digiretseptide ning saatekirjade olemasolu. Samuti saab MID-i kasutades esitada e-PRIA portaalis dokumente ning tutvuda oma andmetega PRIA-s.

MID-i väljastavad kõik mobiilioperaatorid. Selle taotlemiseks tuleb minna oma operaatori esindusse, kus telefonisse paigaldatakse turvalisem SIM-kaart. Ühtlasi annab teenindaja ka uued PIN-koodid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles