Osalejad ilmutavad ümber Viljandi järve jooksu vastu enneolematult suurt huvi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ja pool kuud enne ümber Viljandi järve jooksu starti on end suurvõistlusele kirja pannud ligi 500 osalejat. Foto on mulluselt võistluselt.
Kaks ja pool kuud enne ümber Viljandi järve jooksu starti on end suurvõistlusele kirja pannud ligi 500 osalejat. Foto on mulluselt võistluselt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaks ja pool kuud enne ümber Viljandi järve jooksu starti on end suurvõistlusele kirja pannud ligi 500 osalejat ehk veerandi võrra rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Et mullu pani end jooksule või kepikõnnile kirja 3991 inimest, siis annab senine registreerimise aktiivsus korraldajatele alust loota, et tänavu ületatakse ümber Viljandi järve jooksul esimest korda 4000 startija piir.

Eesti kõige pikema traditsiooniga rahvajooks peetakse tänavu 87. korda. Ümber Viljandi järve jooks on osalejate seas populaarne suuresti seetõttu, et võistluse reeglid pole aastakümnete vältel muutunud. Nii nagu esimesel jooksul 1928. aastal, on ka kõikidel järgmistel jooksudel olnud rajavalik osalejatele vaba, läbida on tulnud vaid kaks järve ääres asuvat silda.

Samuti pole pikkade aastakümnete jooksul muutunud stardiaeg, mis on igal aastal olnud 1. mail kell 12 Viljandi staadionil.

Ümber Viljandi järve jooksu osalejate seas on hulgaliselt mehi ja naisi, kes on selle jooksu stardist alustanud ja lõpuni jõudnud kümneid kordi. Nii on tänavu võistlema oodata sel aastal 83. sünnipäeva tähistavaid jooksjaid Benno Viirandit ja Einart Alust, kes on seni finišeerunud vastavalt 57 ja 56 korda. Kui osaluskordi on Viirandil ette näidata üks rohkem, siis Einart Alusel on jällegi vastu panna kõige varasem ümber Viljandi järve jooksul osalemine. Tema esimene start oli nimelt 1954. aastal.

Korraldajad saadavad juba mitmendat aastat osalemiskutse koos tasuta stardikohaga kõigile meestele, kes on lõpetanud jooksu vähemalt 40 korral ja naistele, kellel on ette näidata minimaalselt 20 osalemiskorda. Selliseid kutseid saadavad korraldajad enne jooksu välja ligi poolesajale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles