VÄLKARVUSTUS Egon Nuter teeb Ugala laval võimsa rolli

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Nuter kehastab hilisesse keskikka jõudnud südamlikku ja tagasihoidlikku meest, kes on sunnitud oma elu justkui otsast alustama.
Egon Nuter kehastab hilisesse keskikka jõudnud südamlikku ja tagasihoidlikku meest, kes on sunnitud oma elu justkui otsast alustama. Foto: Ugala
Tanel Ingi Soome dramaturgiasarja järjekordne lavastus, reedel Ugala black box'is esietendunud Sirkku Peltola  «Erakordselt heatahtlik mees» on karge, ilus ja liigutav lavatükk, mille peaosa on kirjutatud otsekui spetsiaalselt Egon Nuterile.  
Nuteri mäng on puhas meistriklass, tema kehastatud Raine kuulub sellesse haruldasse inimtüüpi, kes ongi päriselt õnnelik teistele head tehes. Nuteri soe mäng on võimas oma tagasihoidlikkuses ning jõuline petlikus saamatuses. Meeldejäävaid kõrvalrolle teevad soomlase arhetüüpi, õllelembest rämedat Kalevit kehastav Andres Tabun, Raine mässumeelse teismelise lapselapse osa mängiv Klaudia Tiitsmaa ja kummalise vanaproua Annuna küll kõigest mõned, ent selle eest meeldejäävad korrad laval vilksatav Luule Komissarov.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles