Seisvate autode tagant ei pruugi sõitvaid näha

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Koidu ja Tartu tänava ristmiku juures taskus on lubatud üksnes peatuda, näitab praktika, et pahatihti seal pargitakse. See piirab aga Koidu tänavalt välja pööraja vaatevälja. Eriti riskantne on vasakpöörde sooritamine.
Ehkki Koidu ja Tartu tänava ristmiku juures taskus on lubatud üksnes peatuda, näitab praktika, et pahatihti seal pargitakse. See piirab aga Koidu tänavalt välja pööraja vaatevälja. Eriti riskantne on vasakpöörde sooritamine. Foto: Elmo Riig

​«See on ohtlik koht,» ütles LRK Autokoolituse õpetaja Jaan Kleemann pikemalt mõtlemata, rõhutades sealjuures teist sõna. Jutt käib Viljandis Koidu ja Tartu tänava ristmikust.

Nimelt kipuvad inimesed oma autot Rohelise Maja kohviku juures olevasse taskusse parkima, ehkki märkide järgi tohib seal autot üksnes peatada. See varjab Koidu tänavalt peateele pöörata soovija eest Tartu mäest üles sõitva auto.

Eriti riskantseks võib pidada just vasakpöörde tegemist. Kas või seepärast, et kuna Koidu tänav on seal ühesuunaline, peab autojuht liiklusseaduse järgi hoidma manöövrit tehes vasakusse serva. Kui aga hakata pööret sooritama otse parkiva auto tagant, on vaateväli veelgi ahtam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles