Arhitektid lõid fantaasiapildid uuest IT-ülikoolist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOKO büroo arhitektide nägemus Victa linnakust.
KOKO büroo arhitektide nägemus Victa linnakust. Foto: Koko

Tuntud arhitektide Raivo Kotovi ja Andrus Kõresaare büroos KOKO valmisid hiljuti esimesed ideekavandid, milline võiks tulevikus välja näha Viljandisse loodava info- ja kommunikatsioonitehnoloogia akadeemia Victa linnak.

Ettevõtja Arno Kütt, kes on olnud uue kõrgkooli rajamise idee autor ja eestvedaja, tuletas meelde, et nii Kotov kui Kõresaar on Viljandist pärit ning olid seetõttu valmis algatusele õla alla panema. Nii vormusidki esimesed nägemused sellest, millise kuju õppeasutus kunagi võiks võtta.

Olgugi et iseseisva asutusena ei ole Victat veel olemas ning esialgu õpetatakse selle egiidi all noori Viljandi kutseõppekeskuses, näeb pikk plaan ette luua selline rahvusvaheline kool, mis teeks endale nime nii lähedal kui kaugel ning toetaks ärksaid noori inimesi Viljandisse kokku tuues siinse elu edenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles