Riik tunnustab viljandlasest treenerit aastapreemiaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Raska on töötanud kaheksa aastat Soomes maadlus­treenerina. Tänavu jõudsid kaks tema õpilast maailmameistrivõistlustel medalini.
Ahto Raska on töötanud kaheksa aastat Soomes maadlus­treenerina. Tänavu jõudsid kaks tema õpilast maailmameistrivõistlustel medalini. Foto: Marko Saarm / Sakala

Valitsus otsustas kiita heaks Eesti spordi nõukogu ettepaneku ja määrata riiklikud spordi elutööpreemiad Erika Salumäele ja Selma Multerile. Kuuest aastapreemiast üks anti viljandlasest maadlustreenerile Ahto Raskale. Sama, 9600-eurose aastapreemia laureaat on ka Soomes resideeruva viljandlase juhendatav Epp Mäe.

Lisaks neile määrati Eesti riiklik spordi aastapreemia veel rattaorienteerujale Lauri Malsroosile, veemoto treenerile, arendajale ja paadimeistrile Üllar Põvvatile, tõstjale Mart Seimile ning tema treenerile Alar Seimile.

Spordi elutööpreemiad pälvinud Selme Multer on endine korvpallur ja korvpallitreener, spordijuht ja kohtunik ning kahekordne olümpiavõitja, jalgrattasportlane Erika Salumäe ilmselt spordist huvituvatele inimestele tutvustamist ei vaja.

Preemia elutöö eest määratakse isikule, kelle aastatepikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ja kelle kogu elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale. Elutööpreemia suurus on 40 000 eurot, igal aastal määratakse kaks elutööpreemiat.

Riikliku spordi aastapreemia määramisel arvestatakse möödunud kalendriaasta jooksul saavutatud sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel, panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusse. Aastapreemia suurus on 9600 eurot ning igal aastal määratakse kuus aastapreemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles