Kasutu maakivihoone läheb oksjonile

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hariduse tänav 7 asuvale vanale hoonele pole linn kasutust leidnud.
Hariduse tänav 7 asuvale vanale hoonele pole linn kasutust leidnud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linn paneb oksjonile lauluväljaku taga aastaid kasutult seisnud maakividest hoone, mida poolteist aastat tagasi küsis endale waldorflasteaed. Toona ei tahtnud linnajuhid maja lasteaiale kinkida, vaid pakkusid seda edutult hoopis gümnaasiumile.

Poolteist aastat tagasi küsis waldorflasteaed endale 99 aastaks kinnistu hoonestusõigust ning majja oli plaanis rajada lasteaed. Samas tunnistasid Viljandi vaba waldorfkooli ühingu esindajad, et nad ei soovi korda teha mitte vana maja, vaid ehitada kinnistule uue hoone. Kõige enam köitis eralasteaeda kinnistu suurus ja vanalinna lähedus. Seda, kust võiks tulla ehituseks raha, ei osanud ühingu juhid poolteist aastat tagasi öelda.

Viljandi linnajuhtidele see plaan ei sobinud ning nad pakkusid kinnistut hoopis gümnaasiumile õpilaskodu tarbeks. Ehkki koolijuhid olid õpilaste majutamisest väga huvitatud, polnud jälle kooli omanik ehk haridusministeerium nõus selliseks ehituseks raha andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles