Avariid nõuavad bussis sõitjatelt ümberharjumist

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui harilikes ülerõivastes politseinikud astusid eile õhtupoolikul Suure-Jaani vallas Epra bussipeatuses ühissõidukisse, ootasid neid ees üksnes rihmaga kinni olevad sõitjad. Seevastu esimesena kontrollitud bussist ei leidnud politseinikud ühtegi sõitjat, kes oleks turvavarustust kasutanud.
Kui harilikes ülerõivastes politseinikud astusid eile õhtupoolikul Suure-Jaani vallas Epra bussipeatuses ühissõidukisse, ootasid neid ees üksnes rihmaga kinni olevad sõitjad. Seevastu esimesena kontrollitud bussist ei leidnud politseinikud ühtegi sõitjat, kes oleks turvavarustust kasutanud. Foto: Marko Saarm

Üks hukkunu ja veerandsada vigastatut ehk kaks hiljutist ränka bussiõnnetust Eestis pani politseinikke eile Viljandimaal liinibussides turvavööde kasutamist kontrollima.

Kui esimeses ülevaadatud bussis polnud 14 sõitjast turvavöö kinnitatud ühelgi, siis teises oli see kinnitamata veerandil ehk 29-st inimesest seitsmel. Ning kui politseinikud astusid õhtupoolikul Suure-Jaani vallas Epra bussipeatuses ühissõidukisse, siis olid kõik selle kaheksa sõitjat rihmaga kinni.

Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam tõdes eile, et info politsei kontrollaktsioonist liikus kiiresti ning pani inimesi teistmoodi käituma. Seetõttu on olukorrast keeruline ausat pilti saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles