Juhtkiri. Harjumise küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Tänapäeval haaravad paljud meist turvavöö järele ka siis, kui rooli tuleb hüpata selleks, et auto hoovis teise kohta parkida. Rihma pealetõmbamise liigutus on muutunud lihtsalt sedavõrd harjumuspäraseks, isegi automaatseks – ka tagaistmel, ehkki niisuguse kombe juurutamine võttis aega ning nõudis omal ajal lausa eraldi kampaaniaid.

Lühikese vahega Eestis juhtunud rasked bussiõnnetused peaksid iga arukat inimest veenma, et turvavöö on tarvilik ka suures raudkolossis. Juhtumisi esindavad nood kaks avariid eri stsenaariume, mil bussi suur mass sõitjaid ei päästa: ühel juhul lendas buss ümber ja teisel põrkas see kokku veokiga.

Kindlasti on õigus kõigil neil, kes ütlevad, et bussis ei kasutata turvavöid seetõttu, et pole sellist harjumust. Tõepoolest: sõiduautodesse jõudsid need ja muutusid kohustuslikuks märksa varem. Seega tuleb niisugust kommet sisse harjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles