Algas Viljandi peaväljaku ja kesklinna arhitektuurivõistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti arhitektide liit koos Viljandi linnavalitsusega kuulutas välja avaliku arhitektuurivõistluse, et leida terviklik lahendus Viljandi peaväljakule ja kesklinna avalikule ruumile. Konkursi tulemused selguvad 6. maiks.

Viljandi linnapea Ando Kivibergi sõnul näitavad arenenud riikides tehtud sotsioloogilised uuringud, et järjest enam mõjutavad inimeste otsuseid elukohta valides avaliku ruumi kvaliteet, inimväärsus ja -mõõtmelisus. «Programmiga »Hea avalik ruum« liitudes ning vastavat arhitektuurivõistlust korraldades loodame saada suurepäraseid lahendusi Viljandi kesklinna piirkonna veelgi hubasemaks ja ettevõtluse arenguks sobivamaks muutmiseks,» kõneles ta.

Arhitektuurivõistluse eesmärk on leida terviklik ruumiline lahendus Vabaduse platsi ja selle lähialade ning Tallinna, Vaksali ja Vana-Vaksali tänava arendamiseks ning selle kaudu muuta linnakeskus senisest inimsõbralikumaks, esinduslikumaks ja ajaloolist pärandit rõhutavamaks avalikuks ruumiks. Konkursi lähteülesande koostas arhitekt Margus Koot.

Võistluse preemiafond on 16 500 eurot, mida rahastab Viljandi linnavalitsus. Korralduskulud katab riigikantselei.

Võistluse ideekavandite esitamise tähtaeg on 12. aprill, tulemused avalikustatakse 6. maiks.

Lisainfot võistluse tingimuste kohta leiab riigihangete registrist viitenumbriga 171044.

Võistlus saab teoks Eesti Vabariigi 100. aastapäeva projektis «Hea avalik ruum», mille tulemusena loodetakse aastaks 2020 planeerida ja ümber ehitada 15 Eesti tõmbekeskuse avalikud alad, peaväljakud või -tänavad. Projekti eestvedajad on Eesti arhitektide liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles