Ehitustööline saab Soome maksunumbri nüüd Eestist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui seni pidid Soomes ehitusobjektil töötajad maksunumbri saamiseks minema sealsesse maksuametisse, siis nüüd saab selle enne ehitusobjektile tööleminekut kätte maksu- ja tolliameti Tallinna teenindusbüroost.

«Kahe ameti koostööprojekt kestab esialgu juuni lõpuni ja selle aja jooksul on meil kohapeal Soome maksuametnik, kes neid maksunumbreid väljastab,» selgitas maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann.

Teenus on soome- ja ingliskeelne ning nende mõne kuu jooksul selgitab Soome maksuamet välja, kui suur on vajadus inimestele väljaspool Soomet sellist teenust osutada.

Maksunumbri saamise eelduseks on Soome isikukoodi olemasolu, mille saab samuti anda sama maksuametnik, kes Soome tööle siirdujad ajutiselt sealsesse rahvastikuregistrisse kannab. Maksunumbri saamiseks tuleb maksu- ja tolliameti Tallinna teenindusbüroosse kaasa võtta isikut tõendav dokument ja ametlik allkirjastatud soome-, rootsi- või ingliskeelne tööleping.

Avalduse läbivaatamise kiirendamiseks tuleks eeltäita Soomes ajutiselt elava välismaalase registreerimise avaldus ja maksukaardi või ettemakstava tulumaksu taotlus. Rohkem infot ehitussektori maksunumbri ning selle taotlemise kohta saab Soome maksuameti kodulehelt eestikeelsest juhendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles