Juhtkiri. Mida ei otsi...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kas Viljandi ilmselt ühel kõrvalisemal tänaval valitsev vaikus on tähtsam kui elamukruntide kitsikus linnas? Või küsime teistpidi: kui mõningad mujalt pärit perekonnad soovivad Viljandisse oma kodu ehitada, siis kas see kaalub üles tolle tänava elavnemise ning varasemate asukate vaate muutumise?

Ütleme otse ja ausalt: kui kõrvaline hindaja seisab Viljandi järve ääres Roo tänava tühermaa serval ja tema käest uuritakse, kas see võiks uute eramajade kruntideks sobida, siis üsna tõenäoliselt vastab ta jaatavalt. Sakala on sama meelt: pole palju öelda, et linnaplaneerimise seisukohalt see koht vaat et karjub ilusate eramajade järele.

Lisame siia kohe alguses mainitud asjaolu, et vabasid elamukrunte maakonnakeskuses napib, ning linnavalitsuses taastärganud idee algatada Roo tänav 1 detailplaneering tundubki igati loogiline. Hoolimata sellest, et 13 aasta tagusest ajast on teada, kuidas olemasolevad kohalikud elanikud sellisesse ettepanekusse suhtuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles