Veel tasuta bussisõidu teemal

, Viljandi linnavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visiidi korraldaja Peep Aru sõnul vahetavad parlamendi liikmed kohalikega mõtteid ning jagavad Viljandi rõõme ja muresid.
Visiidi korraldaja Peep Aru sõnul vahetavad parlamendi liikmed kohalikega mõtteid ning jagavad Viljandi rõõme ja muresid. Foto: Elmo Riig / Sakala

VILJANDI LINNAVOLIKOGU esimehena oli mul hiljuti kohustus vastu võtta eakate tasuta bussisõidu piiramise vastu antud allkirjad. Peaaegu 700 allkirja on märkimisväärne hulk. Nende tähtsust ei vähenda asjaolu, et nende kogumise tagant paistavad Keskerakonna ja linnavolikogu liikme Helmut Hallemaa selgelt äratuntavad varjud. Allkirjadega samal ajal saabus volikogu menetlusse ka volikogu Keskerakonna saadikurühma eelnõu, millega soovitakse kaotada 65-aastaste ja vanemate pensionäride tasuta sõidu puhul piirang 14 korda kuus.

Volikogu esimehena ei saa ma üksi otsustada, kas kehtivat piirangutega korda kuidagi muuta. Küll aga saan ma volikogu tööd organiseerida nii, et see protest leiaks sisulist arutamist. Kõigepealt küsin ma arvamust linnavalitsuselt, volikogu sotsiaalkomisjonilt ning eelarve- ja arengukomisjonilt. Need on sobivad kohad ajalehes ja juttudes levivate muudatussoovide ja nende mõju analüüsiks.

Minuni on jõudnud järgmised variandid: jätta kehtestatud 14 korra piirang alles, lubada tasuta sõitu piiramatult, kehtestada piirang 16, 18 või 28 sõidukorda kuus, kehtestada piirang ainult töötavatele pensionäridele, lubada kehtestatud kuupiirangu asemel summeeruvat aastaarvestuslikku piirangut, kaotada tasuta sõitmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles