Viljandi mees püüab Brüsselis Euroopa maamajandust parandada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul astub Randel Länts Brüsselis Euroopa Parlamendi suures saalis kõnepulti, sest vastu hakatakse võtma tema koostatud raportit, kuidas Euroopa valitsejad peaksid hakkama edendama maamajandust.
Täna õhtul astub Randel Länts Brüsselis Euroopa Parlamendi suures saalis kõnepulti, sest vastu hakatakse võtma tema koostatud raportit, kuidas Euroopa valitsejad peaksid hakkama edendama maamajandust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva õhtul asub 350 Euroopa kohaliku tasandi poliitikut Brüsselis kinnitama maapiirkondade majanduse ajakohastamise raportit, mille on üheksa kuuga koostanud Viljandi volikogu liige Randel Länts.

Läntsi ja teda eksperdina aidanud Tallinna tehnikaülikooli teaduri Merli Reidolfi koostöös valminud Euroopa regioonide komiteele 45 punktist koosnev raport kannab pealkirja «Innovatsioon ja maapiirkondade majanduse ajakohastamine». 23 esimest punkti kirjeldavad praegust olukorda ning 22 ülejäänut annavad soovitusi, kuidas käituda edaspidi. Nende seas on nii tegevusplaane kui ettepanekuid avaldada nördimust mõningate seniste Euroopa Komisjoni otsuste ja tegevuste kohta.

Randel Länts, kui ma raportiga tutvusin, tundus mulle, et lugesin väga suures osas üldteada tõdesid. Miks neid raporteid vaja on ja mida nendega tehakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles