Juhtkiri. Venemaa ja Rio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Selle üle, kas rahvusvahelised spordiliidud julgevad dopingutarvitamise vastu võideldes teha drastilisi samme, on arutletud aastaid. Eile sai teatavaks uudis, mille põhjal võib väita, et vähemalt rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) julgeb küll. Nimelt avaldas IAAF pärast seda, kui oli Venemaa oma liikmete hulgast välja arvanud, nimekirja Venemaa sportlastest, kes ei tohi rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Nimekirjas on 4027 kergejõustiklast, kuid see arv võib veel suureneda.

Mäletatavasti visati Venemaa IAAF-ist välja seetõttu, et rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) mahuka raporti järgi on paljudel selle riigi sportlastel dopingukahtlus. Samuti ütleb raport, et Venemaa on petiseid järjepidevalt varjanud ega ole suutnud tagada dopingukontrolöride sõltumatust. Just WADA tegigi ettepaneku Venemaa välja visata.

Loomulikult viib uudis keelu saanud sportlastest mõtted tänavustele Rio olümpiamängudele. Ka spordikaugele inimesele on selge, et neist eemalejäämine tähendaks Venemaa spordile katastroofi. Seetõttu on vähemalt esialgu raske ette kujutada, et see tõepoolest juhtub. Kindlasti aga jäävad Venemaa kergejõustiklased eemale nii mõnestki suuremast võistlusest, mis lähiajal ees ootab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles