Cleveron tarnib esimesed pakirobotid USA-sse märtsis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni juhi Arno Küti (paremal) ja tootearendusjuhi Remi Lõssovi viie aasta töö viljana on valminud pakirobot, mida tahavad osta ka põhjaameeriklased.
Cleveroni juhi Arno Küti (paremal) ja tootearendusjuhi Remi Lõssovi viie aasta töö viljana on valminud pakirobot, mida tahavad osta ka põhjaameeriklased. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pakiautomaate tootev osaühing Cleveron loodab esimese pakirobotite tarne USA firmale Bell & Howell teha  märtsis. USA ettevõte tahab aastate jooksul saada 15 000 robotit, mille hind ulatub sadadesse miljonitesse eurodesse.

«Töötame praegu väga kõvasti selle nimel, et esimene partii roboteid tänavu märtsis USA-sse müüa ja seal üles panna,» lausus Cleveroni asutaja ja juhatuse esimees Arno Kütt BNS-ile. Ta ei olnud nõus esimese tarne täpset suurust ja rahasummat avaldama.

Küti sõnul kavandab Cleveron USA-st tulnud suurtellimuse täitmiseks Viljandisse uut tootmishoonet. «Esimesed pakirobotid suudame veel praeguses tehases teha, kuid projekteerime Viljandisse ka uut tootmishoonet. Koppa veel maasse löönud ei ole, kuid teeme seda õige pea,» märkis Kütt.

Lisaks nõuab 15 000 pakiroboti valmistamine koostöövõrgustiku arendamist välismaal.

Samas täpsustas Kütt, et 15 000 pakiroboti müümine on esialgu USA firma eesmärk,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles