Noored otsisid koolihoovidele häid ja lennukaid lahendusi

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eestimaine koolihoov» võlus žüriid tugeva keskse idee, heade temaatiliste maastikuarhitektuuriliste lahenduste ning sellega, et autorid Marleen Helimets (paremal) ja Merris Kivisoo olid otsinud tegevust kõikidele vanuserühmadele. «Eesti kaarti aluseks võttev koolihoov võimaldab välisruumil muutuda õppe osaks. Eri paikade kuvandid, näiteks Haapsalu promenaad ja Lõuna-Eesti künkad, olid lahendatud huumoriga,» nentis žürii.
«Eestimaine koolihoov» võlus žüriid tugeva keskse idee, heade temaatiliste maastikuarhitektuuriliste lahenduste ning sellega, et autorid Marleen Helimets (paremal) ja Merris Kivisoo olid otsinud tegevust kõikidele vanuserühmadele. «Eesti kaarti aluseks võttev koolihoov võimaldab välisruumil muutuda õppe osaks. Eri paikade kuvandid, näiteks Haapsalu promenaad ja Lõuna-Eesti künkad, olid lahendatud huumoriga,» nentis žürii. Foto: Kristiina Baum / Sakala

Viljandi koolihoovides pole noortel eriti midagi teha, leiab üks õpilaste ideekonkursi «Minu unistuste koolihoov» teise koha võitnu ning teine loodab, et nende kooli juhtkond saab lennukatest ideedest häid mõtteid, et see lõbusamaks muuta.

Üleriigiline ideekonkurss, mille kaudu oodati noortelt koolihoovi teemal kaasamõtlemist, kuulutati välja ja sai ühele poole juba mullu. Nüüd aga on rändnäitus paremate töödega jõudnud Viljandimaale, kust on pärit kaks neist.

Suure-Jaani gümnaasiumi XI klassi õpilaste Marleen Helimetsa ja Merris Kivisoo ideekavand «Eestimaine koolihoov» jäi žüriile silma enam kui 650 laekunud võistlustöö hulgast ning pälvis vanemas vanuseastmes teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles