Nädalavahetusega avastati Lõuna-Eestis poolsada joobes juhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud nädalavahetus paistis silma Lõuna-Eesti teedelt avastatud suure hulga joobes juhtide poolest. Ligi 7000-st kontrollitud juhist 50 olid alkoholi pruukinud. Viljandimaal kontrollisid politseinikud 320 sõidukijuhti ja tabasid seitse inimest, kes enne rooli istumist vähemal või suuremal määral alkoholi olid tarvitanud.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel kirjeldas, et pole vahet, kas tegu on külavahetee või liiklustiheda linnatänavaga, sest joobes juht liigub võrdselt nii siin kui seal. Mehe sõnul tabati hulk joobes juhte pühapäeval, kui inimesed eeldasid, et on pitsivõtmisest pea juba selgeks puhanud ning võivad sõitma minna.

Pähkel rõhutas, et alkohol püsib organismis tihti kauem, kui inimene ise seda arvab. «Välistamaks, et joobnuna rooli asute ja end või teisi ohtu panete, on tark tegu soetada endale isiklik alkomeeter. Nii saab oma kainuses kindel olla,» kõneles Alvar Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles