E-maksuametis saab tutvuda tuludeklaratsiooni eeltäidetud andmetega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevast kolmapäevani on e-maksuametis võimalik tutvuda eelmise aasta tuludeklaratsiooni eeltäidetud andmetega, tulude deklareerimine algab 15. veebruaril.

«Eeltäidetud deklaratsiooni puhul tuleks eeskätt vaadata seda, kas selles on kõik vajalikud andmed. Kui aasta jooksul on teenitud tulu, mida eeltäidetud tuludeklaratsioonis ei kajastu, siis see tuleb sinna ise lisada,» ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe BNS-ile.

«Kui tuludeklaratsioonis on andmed puudu või erinevad inimesele teadaolevast, tuleb ühendust võtta väljamakse tegija või kulu saajaga ja paluda puudu olevad andmed maksu- ja tolliametile esitada või juba esitatud andmeid parandada,» lisas ta.

Eeltäidetud andmetega saab tutvuda e-maksuameti keskkonnas 8.–10. veebruarini. Sellest aastast eeltäidetakse lisaks tavapärasele teabele muu hulgas ka lapse tulud, kui tema pealt soovitakse saada täiendavat maksuvaba tulu soodustust.

Tuludeklaratsiooni esitamine e-maksuametis algab 15. veebruaril, samast päevast hakkavad ka maksuameti teenindusbürood väljastama eeltäidetud tuludeklaratsiooni paberil. Deklaratsioon tuleb esitada hiljemalt 31. märtsiks. Veebikeskkonnas tulud deklareerinud klientidele hakatakse tulumaksu tagastama 29. veebruaril, deklaratsiooni paberil esitanud klientidele aga 20. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles