Suure-Jaani otsustas, kes hakkab kooli ehitama

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastemõisa rahvamaja.
Vastemõisa rahvamaja. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suure-Jaani vald otsustas pärast riigihangetega tegelevalt rahandusministeeriumilt vastuse saamist kuulutada Vastemõisa rahvamaja kooliks ümberehitamise hanke võitjaks osaühing Silindia Ehitus, mitte aktsiaselts Eviko, kelle pakkumine oli pelgalt tema esitatud lõppsummale otsa vaadates kõige parem.

Ministeeriumilt nõu küsima ja Silindiat Evikole eelistama pani valda asjaolu, et viimati mainitu esitas küll kõige väiksema pakkumise, kuid jättis küsitud summas osa töid kajastamata. Nimelt soovis omavalitsus hankedokumentides, et pakkuja tooks eraldi lehtedel välja nii hoone kui õueala rekonstrueerimise hinna. Pakkumises esitatav summa pidi moodustuma nende mõlema maksumusest. Eviko jättis aga Suure-Jaani vallavanema Tõnu Aavasalu sõnul õueala maksumuse lõppsummasse lisamata ning kui see juurde liita, pole tema pakkumine kõige soodsam, vaid maandub kolmandale-neljandale kohale.

Eelneva tõttu tekkis vallal küsimus, kas käsitleda Eviko küsitud 779 547,18 eurot ikkagi kõige madalama hinnana, mille eest peab ettevõte kõik tööd ära tegema, või kuulutada võitjaks Silindia Ehitus, kelle 787 045-eurone pakkumine on Eviko omast järgmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles