Tauno Tuula asemel asub linnavalitsusse Peeter Allikoja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni osales Peeter Allikoja Viljandi juhtimises volikogu liikmena.
Seni osales Peeter Allikoja Viljandi juhtimises volikogu liikmena. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi reformierakondlased otsustasid reedeõhtusel koosolekul määrata möödunud nädalal Tauno Tuulast tühjaks jäänud linnavalitsuse liikme kohale ettevõtja ja senise volikogu liikme Peeter Allikoja.

Partei linnaorganisatsiooni esimees Madis Timpson põhjendas valikut sellega, et Allikoja on nende erakonda kuulunud juba 1994. aastast ning ta on end seejuures näidanud väga põhjaliku ja usaldusväärse inimesena.

Suurt vaidlust Timpsoni sõnul antud küsimuses erakonnakaaslaste vahel ei tekkinud. „Rääkisime eri variantidest ja langetasime otsuse konsensuslikult. Hääletada ei olnud tarvis,” sõnas ta.

Eelmistel valimistel teenis Allikoja 47 viljandlase usalduse.

Tuno Tuula sattus eelmisel nädalal avaliku tähelepanu keskmesse sellega, et oli mõjutanud pikka aega Paalalinna elurajoonis asuva Näituse tänav 4b detailplaneeringut, samal ajal kui kõnealusele krundile ridaelamuid ehitada sooviv firma kuulub poolenisti tema poja laste emale ja elukaaslasele. Ehkki mees pole juhtunut avalikult kahetsenud, astus ta parteikaaslaste soovitusel linnavalitsusest tagasi.

Näituse tänav 4b, mis on omaaegne veevärgi pumpla ala, pakkus Viljandis jutuainet juba varemgi, sest osaühing Nordic Living algatas seal mullu uue detailplaneeringu, soovides saada õigust seni sinna kavandatud kuue sektsiooniga ridamaja ja kolme eramu asemel ehitada kolm ridamaja kokku 21 sektsiooniga. See ajas paljud naabrid tagajalgadele, sest nende hinnangul tähendanuks nii suur arv uusi elupindu piirkonna ülerahvastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles