Vaba mõte. Pehmete kaitseks

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Priks
Üllar Priks Foto: Elmo Riig / Sakala

Üks mu tuttav ütles, et Sakala lugemine tekitab temas turvatunde. Ei mingeid terroriste ega pommiplahvatusi. Teravaimad uudised on naabri üles kirenud kukk ja vallavanema lustlikud seiklused kartulikoorimismasinaga.

Ma pean tunnistama, et kohaliku ajakirjanduse juures mulle just see meeldibki. Veri, higi ja pisarad on kõiki surmani ära tüüdanud. See on nagu seitsmesajandat korda telekast «Kolme musketäri» vaadata ja täiest kõrist «Paraparaparaadu­jemsja!» kisendada. Kogu selle valu ja ängi saab kätte muudest meediakanalitest. Mina tahan lugeda, kuidas läks sõbral ümber järve jooksul, milliseid anekdoote räägiti viimasel volikogu istungil, mis on turul kartulikilo hind ja kas Tallinna tänavale on tekkinud mõned uued löökaugud.

Päriselt, ilma igasuguse irooniata. Seda, et maailm on hukas ja kogu inimkond vääramatu lõpu poole amokki jookseb, ma juba tean. Seni tahaks elada. Ja ma elan siin, Viljandimaal. Peale minu elab siin väga palju toredaid inimesi. Pealinna rahvale võib küll tunduda uskumatuna, aga me sööme, spordime, naudime kultuuri ja ostame asju nagu nemadki. Isegi kakelda oskame. Mis sest, et rusikahoopide asemel kostavad lahtise käega lajatatavad heledad laksud. Me jääme vähemalt püsti, lepime ära ja kui viitsime, teeme isegi omad järeldused. Komistamised on pehmemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles